Marcels Green Soap Keukenreiniger Spray - Sinaasappel & Jasmijn
Geconcentreerde keukenreiniger gebaseerd op plantaardige zepen. Met zeer krachtige ontvettende en vuil verwijderende werking voor de grondige schoonmaakbeurt. De reiniger is zo samengesteld dat, wanneer je eenmaal begint met schoonmaken, je niet meer kan stoppen. Aanrecht, kookplaat en keukenkastjes: alles wordt schoon als nooit tevoren en bovendien: alles ruikt weer heerlijk fris naar sinaasappel en jasmijn.
• geen kleurstoffen, parabenen, fosfaten, chloor, ammonia of zuren.
• 100% natuurlijk, 97% biologisch afbreekbaar.
• 100% vegan
• fles van 100% gerecycled plastic
• geschikt voor septische putten
Jasmijn heeft een mysterieus, bedwelmend parfum, en schijnt ook een sterk afrodisiacum te zijn. Sinaasappel voegt hieraan de broodnodige nuchterheid en frisheid toe. We zijn hier tenslotte om schoon te maken.
Milieu
Wat betekent het dat Marcel's Green Soap 100% natuurlijk is?
Het verschil met reguliere huishoudmiddelen ligt in de soort chemicaliën. Zo maken wij gebruik van plantaardige, natuurlijke biologisch afbreekbare en veilige chemicaliën in tegenstelling tot petrochemische stoffen, synthetische chemische stoffen. Elk product van Marcel’s Green Soap is zonder parabenen, zuren ammonia chloor en kleurstof. Ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, uw huis of uw lichaam.
Maken jullie tijdens het productieproces gebruik van dierproeven?
Nee. Wij maken absoluut geen gebruik van dieren om onze producten te testen. Ook weten wij dat onze leveranciers geen dierproeven gebruiken. Daarbij zijn de producten veilig om te gebruiken in de omgeving van dieren.
Gebruiken jullie bestandsdelen van palm en kokosnoot?
Ja. Wij gebruiken zowel bestandsdelen van palm en kokos. Onze leveranciers van palm en kokosolie bestandsdelen zijn allemaal Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) gecertificeerde duurzame palmolie leveranciers. Daarmee ondersteunen we groeiende duurzame palm- en kokosolie producten. RSPO is de enige organisatie die actief werkt aan duurzame palmolie producten. Bij deze organisatie zijn ook partijen als het WNF, Greenpeace en Oxfam Novib aangesloten
Maar palmolie daar worden toch al die regenwouden voor gekapt?
Helaas komt nog veel palmolie van plantages waar voorheen regenwoud stond. En ook wordt de grond uitgeput waardoor er erosie en bodemverarming optreedt. De RSPO probeert al dit tegen te gaan. Zij reiken certificaten uit aan palmolie plantages die op een duurzame wijze de palmolie produceren. Dit gaat natuurlijk niet altijd goed, zeker niet in landen waar corruptie wijd verspreid is. Echter Marcel denkt dat de oplossing zit in het beter monitoren en regelen van deze registraties. Als palmolie op een goede manier verbouwd wordt is dat op dit moment voor de natuur de beste manier om aan de behoefte voor dit soort olie te voldoen.
Maar is het niet veel beter als er geen palmolie gebruikt wordt
Wereldwijd wordt er zo’n 40 miljard liter palmolie geproduceerd, zo’n 5 liter per elk persoon op de hele wereld. Palmolie is de meest effectieve manier om olie te produceren. Maar Marcel’s Green Soap vindt ook dat je actief moet blijven kijken naar alternatieven voor palmolie want we hebben de regenwouden veel te hard nodig!
Zijn Marcel's Green Soap producten biologisch afbreekbaar?
Alle producten van Marcel's Green Soap zijn 99% biologisch afbreekbaar. Onder biologisch afbreekbaar verstaan wij dat het volledige product binnen 28 dagen afbreekt in CO2 en water. De producten van Marcel’s Green Soap bevatten o.a. ook zouten. Dit wordt gebruikt voor de pH, voor het oplossen van vuil en ook om het wat dikker te maken. Zouten zijn nooit af te breken in water en CO2, dus daarom die 99%
Hoe zit het met de verpakking
Alle verpakkingen van Marcel’s Green Soap zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic, ook wel HDPE genoemd. Marcel’s Green Soap is daarmee het eerste merk in Nederland dat alleen meer gebruikt plastic in zijn verpakking stopt en daarmee niets bij draagt aan de plastic vervuiling. Bovendien zijn de flessen van Marcel’s Green Soap weer prima opnieuw te recyclen, zodat er eigenlijk nooit nieuwe plastic nodig is. Dit is een veel voorkomend plastic en daarmee ook goed te recyclen. Ook omdat er geen kleurstof aan de fles is toegevoegd zijn de flessen extra goed geschikt om te recyclen.
Waarom geen plant plastics
Tegenwoordig kun je ook flessen maken uit planten, zoals bijvoorbeeld rietsuiker of suikerbiet. Nadeel van suiker riet is wel dat het helemaal van de andere kant van de wereld moet komen en daarmee lijkt het milieu vriendelijk maar is de CO2 footprint niet al te gunstig. En als de fles er is dan wordt hij weer weg gegooid en is er toch weer een plastic afval probleem. Daarom richt Marcel zich met name op het gebruik van recycled plastic
Wat is dan de weg naar een meer duurzame verpakking
Marcel wil dat iedereen alleen maar gerecycled plastic gebruikt, liefst de hele fles. Elke week worden er in Nederland zo’n 4 miljoen schoonm
Inhoud 500 ml